Home > News > Brussel wil 22.000 oplaadpunten voor elektrische auto’s tegen 2035

Brussel wil 22.000 oplaadpunten voor elektrische auto’s tegen 2035

Brussel streeft ernaar om tegen 2035 22.000 oplaadpunten voor elektrische voertuigen te hebben in de hele stad. Maar met slechts 4.100 beschikbare installaties lijkt het doel bijzonder ambitieus. De bijdrage van particuliere spelers is meer dan noodzakelijk om een dergelijke uitdaging aan te gaan.

.

De installatie van oplaadpunten in Brussel versnellen

De productie van groene energie is voor veel landen een belangrijk punt van zorg. Het is een van de zekerste manieren om energieonafhankelijkheid te bereiken en de opwarming van de aarde tegen te gaan. De Brusselse autoriteiten hebben een aantal maatregelen genomen om het gebruik van vervuilende energie te verminderen. Een daarvan is om de installatie van oplaadstations in Brussel te versnellen.

Het gestelde doel, is om het aantal installaties in het Brussels Gewest te verhogen tot 22.000 tegen 2035. Dit is een enorme uitdaging, aangezien er momenteel slechts 4.100 oplaadpunten voor elektrische voertuigen zijn in het gewest. Er zullen dus 17.900 extra installaties nodig zijn, en die moeten in slechts tien jaar worden geïnstalleerd.

De interventie van particuliere spelers aanbevolen

Om dit ambitieuze doel te bereiken, vragen de Brusselse autoriteiten een bijdrage van de privésector. Er is een projectoproep gelanceerd om de installatie van hubs en oplaadpunten in Brussel zo snel mogelijk te ondersteunen. Volgens de autoriteiten is er al een groot aantal projecten geselecteerd. Ze omvatten de installatie van oplaadpunten in openbare parkings en in het centrum van Brussel, supersnelle laders en de installatie van oplaadpunten voor elektrische taxi's.

Om de uitrol van 17.900 oplaadpuntentegen 2035 te vergemakkelijken, hebben de autoriteiten de coördinatie van de projecten toevertrouwd aan het openbare nutsbedrijf dat de distributienetwerken voor elektriciteit en aardgas beheert. Vanaf 2035 zullen auto's met verbrandingsmotoren niet meer in de hoofdstad mogen rondrijden. Daarom is het van vitaal belang om het aantal oplaadpunten snel uit te breiden.

Over de installatie van oplaadstations

Een oplaadpunt is een element dat ontworpen is om de batterij van elektrische voertuigen bij te vullen. Sommige faciliteiten zijn bedoeld voor privégebruik. Ze kunnen dus worden gezien in de buurt van waar mensen wonen of op bedrijfsterreinen. Andere faciliteiten zijn ontworpen voor openbaar gebruik. Maar in beide gevallen moet de installatie voldoen aan specifieke normen. De kwaliteit van de te installeren apparaten is ook wettelijk bepaald.

Er zijn premies beschikbaar voor particulieren en bedrijven die laadstations in Brussel installeren. Maar om in aanmerking te komen voor deze subsidies, moet het project worden uitgevoerd met de hulp van een gecertificeerde installateur die gespecialiseerd is in de installatie van oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

De professional moet het werk beginnen met een diagnose van het elektrische netwerk. Vervolgens moet hij de behoeften van zijn klant beoordelen. Als de klant een bedrijf is, moet het vermogen van het oplaadpunt zorgvuldig worden gekozen, rekening houdend met het beschikbare wagenpark.

De voordelen van een oplaadpunt in Brussel

Er zijn een aantal voordelen voor bedrijven die beslissen om een oplaadpunt in Brussel te installeren. Eerst en vooral nemen ze deel aan een bescheiden doel: het behoud van het milieu. Ze zullen ook gehoor kunnen geven aan de oproep van de overheid en bijdragen aan het behalen van de doelstelling om 17.900 extra oplaadpunten te installeren tegen 2035.

Bovendien stelt dit soort projecten bedrijven in staat om energie te besparen. Door te investeren in elektrische voertuigen kunnen ze hun brandstofkosten verlagen. Dankzij de aanwezigheid van een oplaadpunt kunnen bedrijven voertuigen snel opladen. Bovendien hebben ze de mogelijkheid om vullingen te plannen op basis van hun behoeften.

Soltis, de ideale partner voor oplaadstations in Brussel

Met zijn ruime ervaring in elektrische installaties is Soltis de ideale partner voor uw project om een oplaadpunt in Brussel te installeren. Onze Belgische KMO kan voldoen aan alle verwachtingen van privéspelers in de Brusselse regio. Het heeft intelligente, krachtige oplaadstations die op afstand bediend kunnen worden met een applicatie op een smartphone of tablet.

Soltis zet zich in om een reeks producten te leveren die zijn afgestemd op de behoeften van zijn klanten, met name op het gebied van kwaliteit en vermogen. Het belooft ook een succesvolle installatie door gekwalificeerde professionals. Bovendien is de service van Soltis beschikbaar tegen een concurrerende prijs.


Geïnteresseerd?
  • Ik ben een individu
  • Ik ben een bedrijf
Contact