Als professionele klant kan Soltis u helpen om duurzame, kosteneffectieve oplossingen te implementeren met maar één doel voor ogen: de energie-efficiëntie van uw gebouw verbeteren. Door fotovoltaïsche panelen te installeren kun je je eigen groene energie produceren en je energieafhankelijkheid verminderen. Dit vermindert je blootstelling aan schommelingen in energieprijzen.

De winstgevendheid van je installatie is gebaseerd op 3 bronnen van inkomsten:

- Besparing op uw elektriciteitsrekening
- Doorverkoop van het overschot aan elektriciteit dat u teruglevert aan het net
- Doorverkoop van groene certificaten*.

Soltis positioneert zich als een partner die samen met u uw behoeften en vereisten analyseert en vervolgens kant-en-klare oplossingen op maat van uw organisatie ontwikkelt.

*Afhankelijk van de regio kunnen de mechanismen voor de verkoop van groenestroomcertificaten verschillen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Uw voordelen

 1. 01.Snel rendement op investering
 2. 04Bespaar op uw elektriciteitsrekening
 3. 02.concrete deelname aan de energietransitie
 4. 05.levensduur en betrouwbaarheid van uw installatie
 5. 03Je imago verbeteren
Geen bedrijf?
 • Ik ben een particulier
Onze diensten
 • Investering door derden
 • Elektrisch laadstation
 • LED verlichting
 • Uw gebouwen isoleren
FAQ ?
 • Hoe worden de zonnepanelen aangesloten?
  De zonnepanelen hebben twee kabels met MC4-connectoren. Dus kabels zijn kabels op klassiek koper met een diameter van meestal 6000 mm² of 4000 mm², afhankelijk van het vermogen van de panelen. Mc4-connectoren zijn stekkers die speciaal zijn ontworpen voor fotovoltaïsche panelen. Deze pluggen klikken vast, zodat ze niet losraken als je eraan trekt, en ze zijn waterdicht. Het is dus sterk en waterbestendig. De panelen worden in serie aangesloten; er kunnen maximaal 20 panelen worden aangesloten op een serie panelen. en de serie panelen. Het zijn dus twee draden die in een lus lopen van paneel naar paneel en terug naar de omvormer. Er is dus een + kant en een - kant in de omvormer. Dan zijn er omvormers met meerdere series. Er kunnen verschillende series worden gebruikt. Er moeten minstens vijf-zes panelen in een serie zijn om genoeg stroom te leveren om alles van de grond te krijgen. Dus als we panelen aan de oostkant hebben, zetten we de panelen aan de oostkant op één serie en de panelen aan de westkant op een andere serie, die verbonden zijn met de omvormer. Waarom zijn ze niet verbonden met dezelfde serie? Dit komt omdat de zon dezelfde intensiteit moet hebben op panelen die op dezelfde serie liggen. Anders kunnen er spanningsproblemen ontstaan, omdat de panelen onder invloed van de zon een elektrische spanning hebben. Maar als er panelen aan één kant in de schaduw liggen, zullen de panelen weerstand creëren. We moeten ze dus op verschillende series zetten. En de omvormers zijn uitgerust met twee ingangen die maximaal vermogen halen uit panelen met dezelfde hellingshoek en oriëntatie.   Als er ooit een schaduw op de panelen valt, een paneel of een paar panelen van dezelfde serie, bijvoorbeeld een schoorsteen, vuil of iets anders. We hebben het paneel zelf al, een systeem van diodes binnenin met 3 tot 6 diodes, afhankelijk van het paneel, die de cellen van het paneel die in de schaduw liggen kortsluiten. De cellen die niet in de schaduw liggen, werken dus nog steeds. Als het paneel zelf niet genoeg produceert, gebruiken we een optimiser. Het is een doos onder het paneel die Mc4-aansluitingen toevoegt en deze optimiser zorgt ervoor dat het paneel de rest van de panelen niet beïnvloedt. Dus als één paneel in de schaduw ligt, past de optimiser de spanning aan zodat deze het vermogen van de andere panelen in de zon niet vermindert. Daar is een kleine motor voor en die maakt deel uit van de paneelaansluiting.
 • Voorschriften voor zonnepanelen op de grond?
  Om zonnepanelen op de grond te installeren, moet je een bouwvergunning aanvragen bij de gemeente. Elke gemeente kan zijn eigen regels hiervoor hebben, wat betekent dat er geen uniforme regels zijn, maar wel een gemeenschappelijke vereiste om een vergunning aan te vragen. De specifieke procedure kan per gemeente verschillen, dus het is raadzaam om bij de betreffende gemeente te informeren naar details en instructies.
prestaties
Zie de prestaties

Bewaking

Houd altijd controle over je installatie dankzij je mobiele bewakingsapplicatie.

 • Bewaak uw productie in realtime
 • Krijg een globaal overzicht van uw productie over de gehele levensduur van uw faciliteit
 • Een productieprobleem? De status van je UPS controleren en detecteren of er een probleem is

Je omvormer is meer dan een elektronisch onderdeel, het is het brein van je installatie. Het regelt je fotovoltaïsche panelen in realtime om altijd maximale energie te produceren. Dankzij je mobiele app (gratis geleverd bij je installatie) kun je de productie van je installaties op elk moment controleren.

Onderhoud

Je installatie is gebouwd om lang mee te gaan. Het is noodzakelijk en nuttig om een reeks parameters te controleren om altijd een optimale productie te garanderen. Door voor deze oplossing te kiezen, optimaliseer je de gegenereerde inkomsten en garandeer je de veiligheid van je vermogen.

Tijdens deze bezoeken wordt een visuele inspectie van je installatie uitgevoerd. Verschillende controlepunten worden ook gecontroleerd om bepaalde afwijkingen te voorkomen en indien nodig te corrigeren. Je ontvangt een volledig, gedetailleerd rapport met alle punten waarop ons werk betrekking heeft, zodat je met een gerust hart kunt genieten van de wetenschap dat je installatie in perfecte staat is.

Lijst van gecontroleerde punten :

A. Visuele inspectie van het fotovoltaïsche systeem en zichtbare elektriciteitsleidingen om mogelijke problemen op te sporen, zoals open aansluitingen, beschadigde kabels, verbrande plekken of hittevlekken, losse kabelconnectoren, enz.

B. Controleer de sterkte van de bevestigingsstructuren en kijk of er schade is.

C. Meet de spanning van elke string modules.

D. Controleer of de klemmen in de ontkoppelingskast goed vastzitten.

E. De ventilatiefilters van de omvormer reinigen.

F. Onderhoud van de omvormer volgens de instructies van de fabrikant.

G. Zekeringen en overspanningsbeveiligingen controleren.

H. Het dragende oppervlak controleren.

I. Controleer of de modules schoon zijn.

J. Verwijder bladeren en ander afval van het dak om stilstaand water te voorkomen.

10 redenen om voor Soltis te kiezen

 • + Meer dan 15 jaar ervaring
 • Al 6.500 projecten voltooid, evenveel tevreden klanten
 • Een unieke partner in energie-efficiëntie (Fotovoltaïek, Isolatie, LED's, Elektrische terminals)
 • Een Belgische KMO op mensenmaat, met gepersonaliseerd contact van A tot Z
 • Op maat gemaakte inventarisatie van uw behoeften door onze experts, gratis en vrijblijvend
 • Oplossingen op maat voor grote bedrijven, KMO's, de publieke en non-profit sector en boerderijen
 • 10 jaar garantie op de waterdichtheid van uw dak in verband met de installatie van de panelen
 • Expertise in het kiezen van de beste technische oplossingen
 • Volledig beheer van administratieve procedures
 • Een investeringssysteem van derden, zonder dat u uw eigen financiëlemiddelen hoeft te gebruiken

Neem contact met ons op voor een
een offerte op maat van uw project

Vraag uw offerte online aan

andere diensten

diensten voor BedrijvenInvestering door derden

Elektrisch laadstation

LED verlichting

Uw gebouwen isoleren