Home > News > Interview: Dimitri Zaharakis (Eurover)

Interview: Dimitri Zaharakis (Eurover)

"Met Soltis koop je niet alleen een product, je koopt een oplossing".

Eurover is een Belgisch bedrijf opgericht in 1999 en gevestigd in Tubeke. Het bedrijf vestigde zich al snel als een referentie op het gebied van de transformatie van glas. Na in 2013 een beroep op ons te hebben gedaan voor een fotovoltaïsche installatie, heeft Eurover in 2020 opnieuw zijn vertrouwen in Soltis gesteld in het kader van de overgang naar LED's. We hadden de gelegenheid om Dimitri Zaharakis, CEO en eigenaar van Eurover, te interviewen en hij was bereid om onze vragen te beantwoorden.

Hoe heb je Soltis leren kennen?

D.Z: Iemand die ik ken vertelde me over Soltis en raadde me aan contact met hen op te nemen.

Waarom heb je Soltis gekozen om zonnepanelen te installeren?

D.Z: Omdat het een Belgische start-up was, was ik geïnteresseerd in het concept en we zaten in dezelfde situatie toen we begonnen.

Welke installaties hebben we bij jouw bedrijf uitgevoerd?

D.Z : Ten eerste hebben we in 2013 1.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Naast een financieel hefboomeffect wilden we ook een milieuvriendelijke aanpak, aangezien ons bedrijf veel energie vereist.

Het is belangrijk om te beseffen dat voor de productie van glas, of het nu gaat om het basisproduct of het bewerkte product, energie wordt verbruikt. Alle grammen CO2 die worden gebruikt om het product te maken, hebben een maximaal rendement op milieu-investering van twee maanden, d.w.z. na twee maanden is de koolstofvoetafdruk die nodig is voor de productie volledig geëlimineerd. Als we met deze aanpak tot het uiterste willen gaan, moeten we hetzelfde doen met onze eigen consumptie, vandaar het idee om tegen onszelf te zeggen "misschien komen we over de horde heen".

Welk percentage van je verbruik dekt de output van de fabriek?

D.Z : Het dekt een derde van de consumptie, dus het is niet alles, maar het is verre van verwaarloosbaar.

Hoe verliep de installatie qua monitoring, productie en communicatie met Soltis?

D.Z : Het is net een grote bouwwerf. De installatie vond plaats in juli en nam drie weken in beslag, zonder problemen te melden. Wat het langst duurde was het stabiliteitsonderzoek, vanwege het gewicht van de constructie.

We hebben ook een onderhoudscontract afgesloten zodat we niet zelf al het nazorgonderhoud hoeven te doen, aangezien we geen professionals zijn in dit soort technologie.

Wat heeft je doen besluiten om over te stappen op LED?

D.Z : We speelden al een paar jaar met het idee en wilden onze energiekosten verlagen, dus besloten we om in 2020 LED's te installeren. Het gebruik van neonlichten was zelfs een van de grootste energiekosten van de fabriek. LED relamping stelt ons in staat om aanzienlijk te besparen, niet alleen omdat het verlies in lichtproductie voorkomt, maar ook omdat het de onderhouds- en vervangingskosten aanzienlijk verlaagt.

En aangezien we werken met een product dat per definitie transparant is en waarbij reflectie belangrijk is, is het belangrijkste voor ons om te voorkomen dat werknemers zichzelf verwonden. Dankzij de huidige LED-technologieën kunnen we zelfs op een hoogte van 12 meter voldoende lumen bereiken, zodat we de veiligheid van onze werknemers kunnen garanderen.

Wat vindt u van de verlichting in de hal en in uw kantoren?

D.Z : De weergave in de hal is een beetje hoger en in de kantoren verandert alles. Door al dit licht voelt het als zomer.

Heb je problemen ondervonden tijdens de installatie?

D.Z : Dankzij de perfecte verstandhouding tussen onze productiemanager en uw projectmanager kunnen we vaststellen dat er niet de minste blokkade is geweest in onze productie en dat alles in onze flow is geglipt. Er was geen verstoring.

Waarom zou je Soltis aanbevelen?

D.Z: Ik zou Soltis aanraden omdat het een Belgische KMO is met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en je weet dat als er een probleem is, Soltis binnen een dag reageert. Je koopt niet alleen een product, je koopt een oplossing.

En hoe zit het met de toekomst?

D.Z : Met de ontwikkeling van auto's, bestelwagens en andere voertuigen weten we dat we zullen moeten evolueren naar hybride of volledig elektrische voertuigen. Om zo groen mogelijk te blijven, denken we erover om oplaadpunten te installeren en onze paneeldekking te vergroten.

Ontdek de resultaten van onze installaties op Eurover

Geïnteresseerd in het installeren van LED? Contacteer ons !

Geïnteresseerd?
  • Ik ben een individu
  • Ik ben een bedrijf
Contact