Home > News > Isolatie of zonnepanelen? Allebei!

Isolatie of zonnepanelen? Allebei!

Om de energieprestaties van een gebouw te verbeteren, kan het dak beter worden geïsoleerd of kunnen zonnepanelen worden geïnstalleerd. In werkelijkheid vullen de twee elkaar aan.

Het installeren van fotovoltaïsche panelen in je huis of bedrijf is altijd een investering die de moeite waard is. Maar het kan nog effectiever zijn in combinatie met dakisolatie. Een slecht geïsoleerd dak betekent een energieverlies van ongeveer 30%. Het zou zonde zijn om alle voordelen van je zonne-installatie te verliezen.

Geen zonnepanelen zonder een dak in goede staat

Een ander argument is dat zonnepanelen tegenwoordig 25 tot 30 jaar meegaan. Het is dus het beste om zeker te zijn van de kwaliteit van de dakbedekking en de algemene staat ervan. Om extra kosten en werk in de toekomst te vermijden.

Isolatie is soms verplicht

Goede dakisolatie wordt aanbevolen in Wallonië en Brussel, maar is verplicht in Vlaanderen. Om een gebouw duurzaam te maken en maximale prestaties te bereiken, is een dikte van 9 tot 12 cm nodig. Of je nu kiest voor petrochemische isolatie (PIR/PUR) of natuurlijke isolatie. Of je nu je huis of je bedrijf wilt isoleren.

Vergeet waterdichtheid niet

Zonnepanelen moeten ook waterdicht zijn. Of je nu een schuin of plat dak hebt. Voor platte daken is Soltis goedgekeurd om Resitrix® EPDM (ethyleenpropyleen-dieenmonomeer) membranen te installeren - 3x resistenter dan andere membranen - en Derbigum bitumen membranen. Bovendien bieden we je 10 jaar garantie op de waterdichtheid van je dak na de installatie van de fotovoltaïsche panelen.

Als het gaat om het isoleren van daken van uw huis of bedrijf, garandeert Soltis kwaliteit en naleving van de huidige normen. Neem contact met ons op voor een offerte...

Geïnteresseerd?
  • Ik ben een individu
  • Ik ben een bedrijf
Contact