Home > News > Soltis Frankrijk: strategische convergentie tussen België en Frankrijk

Soltis Frankrijk: strategische convergentie tussen België en Frankrijk

De Franse energiehorizon ziet er nog rooskleuriger uit met de komst van een belangrijke nieuwe entiteit: Soltis, een gerenommeerde Belgische speler in de zonne-energiesector, breidt zijn werkterrein uit door te fuseren met YesyVolt om Soltis Frankrijk te vormen. Deze unieke combinatie van expertise op het gebied van energie en regelgeving.

.

Soltis Frankrijk: strategische uitbreiding

Soltis, dat zijn sporen heeft verdiend in de hernieuwbare energiesector in België en vooral in Brussel, slaat een nieuwe weg in door zijn activiteiten uit te breiden naar Frankrijk. Om deze strategische uitbreiding te belichamen, verenigt het bedrijf zich onder de naam Soltis France door te fuseren met YesyVolt, een bedrijf met een sterk technologisch DNA.

De convergentie van expertise

Deze fusie overstijgt de eenvoudige grenzen van het bedrijf en creëert een krachtige bundeling van expertise. De bewezen ervaring van Soltis België ervaring in duurzame energie combineert harmonieus met de technologische dynamiek van YesyVolt tot een complementair duo. Het doel van deze alliantie is om hoogwaardige, duurzame energieoplossingen te bieden die zijn afgestemd op de uiteenlopende behoeften van zowel Franse zakelijke klanten als particulieren.

Chockri Baaziz Medeoprichter van Soltis Frankrijk en oprichter van YesyVolt

Kansen benutten op de Franse markt

Vergeleken met de energievooruitgang in België is Frankrijk momenteel minder ver gevorderd en heeft het een achterstand van ongeveer een decennium. Terwijl België al enige tijd bezig is met het omarmen van hernieuwbare energie, is Frankrijk bezig met de energietransitie.

Dit tijdsverschil is te wijten aan een aantal factoren, niet in het minst aan de complexiteit van de voorschriften en vergunningen die nodig zijn om een erkend installateur in Frankrijk te worden. Dit kan een tijdrovend proces zijn, dat de snelle toepassing van energie-innovaties kan belemmeren. Tegen deze achtergrond is de strategische fusie tussen Soltis en YesyVolt bijzonder relevant.

Door de integratie van een Frans bedrijf zal Soltis France zijn expansie kunnen versnellen, zodat het sneller kan inspelen op de groeiende behoeften van de Franse energiemarkt.


Geïnteresseerd?
  • Ik ben een individu
  • Ik ben een bedrijf
Contact