Home > News > Zonnepanelen: 5 redenen om te investeren in 2020

Zonnepanelen: 5 redenen om te investeren in 2020

Fotovoltaïsche panelen zijn nog steeds een aantrekkelijke optie in België, ondanks het verdwijnen van de premies en de verschillende maatregelen van de Gewesten. Om ten minste deze 5 redenen.

1. Zonnepanelen zijn altijd rendabel
Voor particulieren

Je investering in fotovoltaïsche panelen verdient zichzelf terug in gemiddeld 7 jaar in Wallonië (ondanks de invoering van het prosumententarief op1 oktober 2020), 4 jaar in Brussel (rekening houdend met het gedeeltelijke compensatiesysteem en groenestroomcertificaten voor 10 jaar) en 8 jaar in Vlaanderen.

In Brussel wordt het aantal groenestroomcertificaten voor nieuwe installaties vanaf1 januari 2021 verminderd. Wacht dus niet te lang met investeren! Soltis biedt u een simulatietool om uit te zoeken hoeveel uw toekomstige panelen u zouden kunnen opleveren.

Voor bedrijven

Fotovoltaïsche installaties bieden een snel rendement op investering (ROI). Vaak tussen de 4 en 7 jaar oud. Dit wordt niet alleen mogelijk gemaakt door subsidies van de gewesten (de installatie moet meer dan 10 kWp zijn in Wallonië, 5 kWp in Brussel en 40 kWp in Vlaanderen), maar ook door de doorverkoop van de overtollige elektriciteit die je aan het net levert en de toekenning van groenestroomcertificaten. Maar pas op, het aantal groenestroomcertificaten zal binnenkort dalen in Wallonië en Brussel. Meer bepaald vanaf1 september 2020 in het Waals Gewest en vanaf1 januari 2021 in Brussel. Voor een snelle ROI kun je het beste meteen investeren. Soltis analyseert uw behoeften en vereisten om oplossingen op maat van uw bedrijf te ontwikkelen.

2. Prijzen van fotovoltaïsche panelen gedeeld door 4

In 2000 zou een gemiddelde huisinstallatie je bijna €20.000 hebben gekost. Om het gemiddelde verbruik van een huishouden (4.000 kWh) te dekken, hoef je vandaag slechts ongeveer €5.500 te betalen! Deze 4-voudige verlaging van de paneelprijzen geldt natuurlijk ook voor bedrijven.

3. Gegarandeerde besparingen op je elektriciteitsrekening

Vanaf de eerste dag dat u uw zonnepanelen installeert, bespaart u gegarandeerd op uw elektriciteitsrekening. Voor particuliere klanten worden de kosten geschat op minimaal €700 per jaar voor een installatie van 14 panelen. Al minstens 25 jaar!

Ook voor bedrijven helpen de panelen de energierekening te verlagen. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat je jezelf beschermt tegen prijsschommelingen op de markt!

Voor beide partijen is het ook een goede manier om zich los te maken van het elektriciteitsnet en te evolueren naar energieonafhankelijkheid.

4. Zonnepanelen zijn nog nooit zo efficiënt geweest

In de afgelopen 10 jaar is de energieopbrengst van fotovoltaïsche panelen bijna verdubbeld! Dit kan oplopen tot 20%, afhankelijk van het type paneel. En om de voordelen te maximaliseren, moet je je zonne-installatie aanvullen met goede dakisolatie.

5. Fotovoltaïsche panelen = duurzaam engagement

Zonnepanelen installeren is een duurzaam gebaar voor de planeet, een manier om koolstofneutraal te worden en om te voldoen aan de steeds strengere duurzaamheidsnormen voor gebouwen en renovaties. Voor zowel particulieren als bedrijven. Voor de laatste is het ook een manier om een betrokkenheid bij het milieu te benadrukken waar klanten niet ongevoelig voor zijn...

Heb je een fotovoltaïsch installatieproject voor je huis of bedrijf? Neem contact met ons op!

Geïnteresseerd?
  • Ik ben een individu
  • Ik ben een bedrijf
Contact