Naast de installatie van uw zonnepanelen kunt u de goede staat van uw dak garanderen en de energieprestaties van uw woning verbeteren op een samenhangende en rendabele manier met Soltis Dakwerken en Duurzame Isolatie. 

Wij voeren voor u drie soorten werken uit:

 • Dakwerken: gebinte, dakpannen, leisteen, dakgoten, regenpijpen, dakkapellen, dakramen
 • Woningisolatie: specialist in natuurlijke isolatie 
 • Waterdichtheid van het gebouw: membranen voor platte daken in EPDM of bitumen, kalk- of siliconensierpleisters, gevelbekleding, groendaken.

6 redenen om voor Soltis te kiezen

 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Een Belgische kmo op mensenmaat, met persoonlijk contact, van a tot z
 • 10 jaar garantie op de waterdichtheid van uw dak 
 • De garantie van een kwaliteitsuitvoering die voldoet aan alle geldende normen
 • Soltis is de specialist van de duurzame isolatie met natuurlijke materialen
 • Het volledige beheer van alle administratieve formaliteiten (aanvragen van subsidies, …)
Geen particulier?
 • Ik ben een bedrijf
Onze diensten
 • Elektrisch laadstation
 • Fotovoltaïsche panelen voor woningen
FAQ ?
 • Hoe garanderen we dat je dak 10 jaar waterdicht blijft?
  De garantie dat je dak tien jaar waterdicht zal zijn, hangt af van een aantal factoren:
  1. Als het dak in goede staat is, d.w.z. recent, met een dakbedekking in voldoende goede staat en een onderdak, kunnen we garanderen dat het waterdicht is. In dit geval is de oorspronkelijke staat van het dak essentieel.
  2. Als het dak aan de basis in slechte staat is, kunnen we niet garanderen dat het waterdicht is. Daarom vragen we dat het dak voldoende recent is.
  3. Een oud dak in zeer goede staat kan ook in aanmerking komen, maar we controleren ook of het dak geïsoleerd is. Voordat je zonnepanelen installeert, is het raadzaam om prioriteit te geven aan isolatiewerkzaamheden. Hoewel isolatie niet altijd verplicht is voor alle structuren (bv. een schuur), is het beter om een logische volgorde te volgen in het werk.
  4. We benadrukken het belang van isolatie voordat je zonnepanelen installeert. Als het dak niet geïsoleerd en waterdicht is voordat de panelen worden geïnstalleerd, kunnen we de waterdichtheid niet garanderen. Het is zinvoller om het werk in volgorde uit te voeren om mogelijke kosten en vertragingen te voorkomen. Zonnepanelen installeren en ze dan over een paar jaar weer moeten weghalen om ze te isoleren is zonde van de tijd en het geld. Kortom, we garanderen waterdichtheid als het dak in goede staat is, voldoende recent is en als er een onderdak in goede staat is.
 • Hoe dragen eigenaars van zonnepanelen bij aan de energieomslag?

  Jarenlange koolstofvrije elektriciteitsproductie.

   

  Volgens het Internationaal Energieagentschap (IEA) doet een zonnepaneel er tussen 2 en 3 jaar over om de energie te produceren die voor de productie ervan nodig was. Dit cijfer daalt voortdurend dankzij de permanente evolutie in de prestaties van de panelen. Wetende dat de levensduur van een installatie tussen 25 en 30 jaar bedraagt, betekent dit in ieder geval heel wat jaren van koolstofvrije productie. En daar is het klimaat alleen maar gebaat bij!

   

  Zoals Greenpeace aangeeft in dit artikel: “… zonnepanelen zijn tussen 95 en 99% recycleerbaar. En dat geldt voor de meeste constructeurs, zowel Chinese als Europese…”

   
prestaties
Zie de prestaties

Uw voordelen

Prestaties en comfort 

Soltis respecteert de 3 grote principes om energieprestaties en aangenaam comfort te garanderen:

 • Een voldoende dikke natuurlijke thermische isolatie (gezond, koudewerend in de winter, warmtewerend in de zomer) die de energieprestatie met 30% kan verhogen.  
 • Perfecte luchtdichtheid. Dit betekent verhinderen dat buitenlucht binnendringt en omgekeerd, terwijl het gebouw toch kan ademen via dampschermen (principe van Gore-TexTM). Dit levert een tot 15% betere energieprestatie op.
 • Een gecontroleerde hygiënische ventilatie waarvan de goede werking geregeld wordt nagekeken, zorgt ervoor dat vocht uit de woning wordt afgevoerd. 
Duurzaam & natuurlijk

Soltis staat garant voor een duurzame isolatie. Volgens de principes van de VN betekent duurzaam dat wat voldoet aan de behoeften van de huidige generaties zonder die van de toekomstige generaties in het gedrang te brengen.

Wij werken hoofdzakelijk met natuurlijke isolatie (cellulose op basis van gerecycleerd krantenpapier, houtvezels van hoge dichtheid, hennep…) die ervoor zorgt dat het gebouw kan ademen. Dit vermindert het risico op condensatie en zorgt voor een gezonde woning, beschermd tegen koude in de winter en tegen warmte in de zomer. 

Besparend

Woningisolatie heeft een impact op uw energiefactuur.

De prijs van natuurlijke isolatie is vandaag vergelijkbaar met die van traditionele materialen en natuurlijke isolatie komt in aanmerking voor regionale premies. Afhankelijk van uw gewest zullen onze experts u bijstaan in het verkrijgen van subsidies.

Onze specialiteiten

Sarkingisolatie met natuurlijke materialen

Soltis Dakwerken en Duurzame Isolatie is dé Belgische specialist in sarkingisolatie van hellende daken met natuurlijke materialen. De sarkingtechniek houdt in dat langs de buitenkant van het gebinte wordt gewerkt, dus boven de kepers.

Zolderisolatie

Zolderisolatie door cellulose-injectie tussen een nieuw, langs binnen geplaatst onderdak (rond de kepers) en een dampscherm.

Dakgoten en zinkwerk

Vernieuwen van de kroonlijsten, dakgoten, regenpijpen. Zinkwerken (natuurlijk zink, gepatineerd zink en koper) voor dakgoten en gevelbekleding.

Platte daken

Voor alle soorten platte daken: petrochemische isolatie of natuurlijke kurkisolatie.

Wij zijn erkend voor de plaatsing van Resitrix® membranen, de EPDM-toplaag voor de waterdichtheid van platte daken.

EPDM (ethyleen-propyleen-dieen-monomeer) is een speciaal elastomeer dat in 1963 op de markt werk gebracht en een 3 maal langere levensduur biedt dan klassieke roofing.

Dit membraan is ook gecertificeerd wortelwerend, wat betekent dat het geschikt is voor de plaatsing van een groendak.

Groendaken

Intensieve en extensieve groendaken.

Dakramen

Creatie van dakkapellen, dakramen en diverse uitbreidingen: laat uw creativiteit de vrije loop!

Getuigenissen

U kunt de werven van onze klanten op afspraak bezoeken:

“Voor de isolatie van onze zolder deden wij een beroep op het advies en de expertise van Soltis. Het is nu een kamer voor onze kinderen. Onder het dak hebben ze het niet koud in de winter en niet te warm in de zomer.”

Mevrouw O, Chaumont- Gistoux 

“Wij deden een beroep op Soltis voor een volledige energiediagnose van onze woning. Het dak bleek het belangrijkste probleem te zijn. Daarop beslisten wij ons oude leiendak te renoveren en van de gelegenheid gebruik te maken om het dak van buitenaf te isoleren omdat we werken binnen niet zagen zitten. Het resultaat was snel en van hoge kwaliteit.”

 Dhr. en Mevr. Z, Bruxelles

“Wij hebben de muren van ons huis laten isoleren door de specialisten van Soltis en onze gasfactuur is met 25% gedaald. Ons huis van de jaren ’50 onderging een heuse verjongingskuur met een zeer eigentijdse pleisterbekleding.”

Dhr. en Mevr. V, Nivelles 
andere diensten

diensten voor ParticulierenElektrisch laadstation

Intégrez votre production avec votre consommation

Fotovoltaïsche panelen voor woningen

Ontdek hoe je je eigen elektriciteit kunt opwekken

Onze certificeringen