Home > Fotovoltaïsche panelen

Fotovoltaïsche panelen

Besparen op uw elektriciteitsfacturen en concreet deelnemen aan de energieomslag? Dat kan door zonnepalen te installeren! Onze oplossingen zijn aangepast aan uw situatie en u kunt onmiddellijk genieten van het zonnekapitaal van uw dak.

7 redenen om voor Soltis te kiezen

Vraag ons een offerte voor een gebruiksklare zonnepaneelinstallatie!

Geen particulier?
 • Ik ben een bedrijf
Geen bedrijf?
 • Ik ben een individu
Onze diensten
 • Home isolatie
 • Fotovoltaïsche panelen
FAQ ?
 • Wat is zelfverbruik?
  Zelfverbruik is de hoeveelheid door uw zonnepanelen geproduceerde elektriciteit die u rechtstreeks verbruikt.  
  • Als uw zelfverbruik 0% is, betekent dit dat u de elektriciteit die uw zonnepanelen produceren, helemaal niet verbruikt. Alles wordt op het net gezet.
  • Als uw zelfverbruik 100% is, betekent dit dat u alle elektriciteit die uw zonnepanelen produceren, verbruikt.
  Hoe hoger uw zelfverbruik, hoe minder prosumententaks u zult betalen in Wallonië (als u over een slimme meter beschikt). In Brussel en Vlaanderen (sinds 01/01/21) profiteert u van een hogere waardering van de prijs van uw kWh. De gemiddelde aankoopprijs van een kWh bedraagt 23 cent, terwijl de gemiddelde verkoopprijs ongeveer 5 cent bedraagt. Verbruiken in plaats van de geproduceerde elektriciteit op het net te zetten brengt u dus 4 maal meer op!
 • Hoe dragen eigenaars van zonnepanelen bij aan de energieomslag?

  Jarenlange koolstofvrije elektriciteitsproductie.

   

  Volgens het Internationaal Energieagentschap (IEA) doet een zonnepaneel er tussen 2 en 3 jaar over om de energie te produceren die voor de productie ervan nodig was. Dit cijfer daalt voortdurend dankzij de permanente evolutie in de prestaties van de panelen. Wetende dat de levensduur van een installatie tussen 25 en 30 jaar bedraagt, betekent dit in ieder geval heel wat jaren van koolstofvrije productie. En daar is het klimaat alleen maar gebaat bij!

   

  Zoals Greenpeace aangeeft in dit artikel: “… zonnepanelen zijn tussen 95 en 99% recycleerbaar. En dat geldt voor de meeste constructeurs, zowel Chinese als Europese…”

   
prestaties
Zie de prestaties

Uw voordelen

 1. 01.Return on investment
  Vanaf het eerste jaar volgend op de installatie, ziet u een daling op uw jaarlijkse afrekening voor elektriciteit.
 2. 06.Besparing op mijn elektriciteitsfactuur
  Vanaf de installatie van de zonnepanelen ziet u een vermindering op uw elektriciteitsfactuur.
 3. 02.Haalbare investering
  Zonnepanelen vormen vandaag een haalbare investering voor alle Belgische huishoudens. De prijs van zonnepanelen is de laatste jaren dan ook fors gedaald (gedeeld door 6 in 10 jaar tijd ans !). Banken zijn vandaag bereid om de installatie te financieren dankzij een in de praktijk bewezen rentabiliteit.
 4. 07.Concrete bijdrage tot de energieomslag
  Wetende dat de levensduur van een installatie tussen 25 en 30 jaar betekent, betekent dat zelfsveel jarenvrije energieproductie. In daar kan het klimaat alleen maar goed bij varen.
 5. 03.Lange levensduur en betrouwbaarheid van mijn installatie
  De levensduur van een installatie ligt tussen 25 en 30 jaar.
 6. 08.Opvolging van mijn productie in realtime
  Ongeacht u opteert voor een SMA of SolarEdge omvormer, u beschikt over altijd over een instrument voor de controle en opvolging van uw installatie. Met een app kunt u de productie van uw panelen in realtime opvolgen.
 7. 04.Mogelijkheid om een batterij toe te voegen
  De vandaag verkochte omvormers zijn compatibel voor de toekomstige installatie van batterijen.
 8. 09.Mijn woning stijgt in waarde
  Met een levensduur van +/- 25 jaar leveren zonnepanelen een aanzienlijke besparing op, waarvan u van de toekomstige kopers van uw woning kunnen genieten.
 9. 05.Ik verbeter mijn EPB
  Een andere belangrijk punt is dat zonnepanelen een rechtstreekse weerslag heeft op de EPB-score van het gebouw en zo de verkoopwaarde ervan verhoogt.

Uw installatie in 7 stappen

 • 01
  U VRAAGT EEN OFFERTE AAN

  Een van onze experts neemt contact met u op en bestudeert samen met u de oplossing die het best beantwoordt aan uw noden en uw woning. Op uw verzoek sturen wij een gedetailleerde offerte van uw toekomstige installatie, vrijblijvend en gratis.

 • 02
  U NEEMT EEN BESLISSING

  U bent overtuigd om uw eigen elektriciteit te produceren en om te investeren in zonnepanelen! U stuurt ons de ondertekende offerte terug. Wij bereiden uw administratief dossier voor en uw project kan van start gaan.

 • 03
  TECHNISCHE VALIDATIE

  Bij de betaling van het eerste voorschot (20%) maken wij een afspraak met u voor een technisch bezoek. Tijdens dit bezoek worden de belangrijke punten (dak, elektrische installatie, structuur van het gebouw) in detail geanalyseerd voor een optimale installatie. Op basis van deze informatie stellen we een definitief uitvoeringsplan op voor uw installatie.

 • 04
  INSTALLATIE

  D-day! Nadat we samen een datum zijn overeenkomen, komt ons technisch team uw zonnepanelen installeren. Naargelang de omvang van het systeem zal dat 1 tot 2 dagen in beslag nemen.

 • 05
  ELEKTRISCHE OPLEVERING

  Wij bestellen en superviseren de elektrische oplevering van uw installatie door een erkend keuringsorganisme (inbegrepen in de offerte). Dat is een verplichte stap.

 • 06
  REGISTRATIE VAN UW INSTALLATIE

  Wanneer we eenmaal het opleveringsdocument hebben ontvangen, bereiden we het administratief dossier voor de registratie van uw installatie bij uw netbeheerder voor (elk gewest heeft zijn eigen netbeheerder).

 • 07
  UW INSTALLATIE IS BEDRIJFSKLAAR

  Het is zover, u produceert uw eigen elektriciteit!

Uw App

Behoud op elk moment de controle over uw installatie met de mobiele monitoring-app.

 • Volg uw productie in realtime op
 • Vraag een overzicht op van uw productie over de volledige levensduur van uw installatie
 • Een productieprobleem? Controleer de informatie over de toestand van uw omvormer en detecteer een eventueel probleem.

Uw omvormer is meer dan een elektronische component, hij is als het ware het brein van uw installatie. Hij stuurt in realtime uw zonnepanelen aan om permanent zoveel mogelijk energie te produceren. Dankzij uw mobiele app (gratis geleverd bij de installatie), kunt u permanent de productiewaarde van uw installatie bekijken. 

Meer informatie bij onze partners:

mySolarEdge / VideoSunny Places / Video

Nog vragen?

Raadpleeg onze FAQ of Neem online contact met ons op

andere diensten

diensten voor ParticulierenHome isolatie

Améliorez les performances énergétiques de votre habitation

Fotovoltaïsche panelen

Ontdek hoe u uw eigen elektriciteit opwekt

ONZE CERTIFICERINGEN

Derbigum Solar PV PV cycle NRQual Construction quality LG-pro