Wil je geld besparen op je elektriciteitsrekening en een echte bijdrage leveren aan de energietransitie? Het is mogelijk, door fotovoltaïsche panelen te installeren! Onze oplossingen zijn op maat gemaakt voor jouw situatie en je kunt meteen profiteren van het zonnekapitaal van je dak.

a

Uw voordelen

  1. 01Rendement op investering
    Vanaf het eerste jaar na je installatie zul je je jaarlijkse elektriciteitsrekening zien dalen.
  2. 06Besparen op mijn elektriciteitsrekening
    Zodra je je zonnepanelen hebt geïnstalleerd, zul je zien dat je elektriciteitsrekening omlaag gaat.
  3. 02Toegankelijke investering
    Fotovoltaïsche energie is nu een betaalbare investering voor alle Belgische gezinnen. De prijs van panelen is in de loop der tijd sterk gedaald (gedeeld door 6 in 10 jaar!). De banken van vandaag zijn bereid om fotovoltaïsche projecten te financieren dankzij hun bewezen winstgevendheid.
  4. 07.concrete deelname aan de energietransitie
    Als we weten dat de levensduur van een installatie tussen de 25 en 30 jaar is, dan is dat evenveel jaar koolstofvrije energieproductie. Een behoorlijke oppepper voor het klimaat.
  5. 03.levensduur en betrouwbaarheid van mijn installatie
    Delevensduur van een installatie ligt tussen 25 en 30 jaar.
  6. 08.monitoring van mijn live productie
    Of u nu kiest voor een SMA of SolarEdge omvormersysteem, u profiteert van een hulpmiddel om uw installatie te beheren en te controleren. Met een applicatie kun je de productie van je panelen in realtime bekijken.
  7. 04.mogelijkheid om een batterij toe te voegen
    De omvormers die vandaag worden verkocht, zijn compatibel met de toekomstige installatie van batterijen.
  8. 09.mijn eigendom stijgt in waarde
    Met een levensduur van ongeveer 25 jaar kunnen fotovoltaïsche installaties aanzienlijke besparingen opleveren waar jij of toekomstige kopers van je woning van kunnen profiteren.
  9. 05Mijn EPB verbeteren
    Een ander punt is dat de fotovoltaïsche installatie een directe impact heeft op de PEB-rating van het onroerend goed en dus de waarde ervan zou moeten verhogen.

Geen particulier?
  • Ik ben een bedrijf
Onze diensten
  • Thermodynamische ketel
  • Warmtepompen
  • Batterij
  • Elektrisch laadstation
FAQ ?
  • Hoe worden de zonnepanelen aangesloten?
    De zonnepanelen hebben twee kabels met MC4-connectoren. Dus kabels zijn kabels op klassiek koper met een diameter van meestal 6000 mm² of 4000 mm², afhankelijk van het vermogen van de panelen. Mc4-connectoren zijn stekkers die speciaal zijn ontworpen voor fotovoltaïsche panelen. Deze pluggen klikken vast, zodat ze niet losraken als je eraan trekt, en ze zijn waterdicht. Het is dus sterk en waterbestendig. De panelen worden in serie aangesloten; er kunnen maximaal 20 panelen worden aangesloten op een serie panelen. en de serie panelen. Het zijn dus twee draden die in een lus lopen van paneel naar paneel en terug naar de omvormer. Er is dus een + kant en een - kant in de omvormer. Dan zijn er omvormers met meerdere series. Er kunnen verschillende series worden gebruikt. Er moeten minstens vijf-zes panelen in een serie zijn om genoeg stroom te leveren om alles van de grond te krijgen. Dus als we panelen aan de oostkant hebben, zetten we de panelen aan de oostkant op één serie en de panelen aan de westkant op een andere serie, die verbonden zijn met de omvormer. Waarom zijn ze niet verbonden met dezelfde serie? Dit komt omdat de zon dezelfde intensiteit moet hebben op panelen die op dezelfde serie liggen. Anders kunnen er spanningsproblemen ontstaan, omdat de panelen onder invloed van de zon een elektrische spanning hebben. Maar als er panelen aan één kant in de schaduw liggen, zullen de panelen weerstand creëren. We moeten ze dus op verschillende series zetten. En de omvormers zijn uitgerust met twee ingangen die maximaal vermogen halen uit panelen met dezelfde hellingshoek en oriëntatie.   Als er ooit een schaduw op de panelen valt, een paneel of een paar panelen van dezelfde serie, bijvoorbeeld een schoorsteen, vuil of iets anders. We hebben het paneel zelf al, een systeem van diodes binnenin met 3 tot 6 diodes, afhankelijk van het paneel, die de cellen van het paneel die in de schaduw liggen kortsluiten. De cellen die niet in de schaduw liggen, werken dus nog steeds. Als het paneel zelf niet genoeg produceert, gebruiken we een optimiser. Het is een doos onder het paneel die Mc4-aansluitingen toevoegt en deze optimiser zorgt ervoor dat het paneel de rest van de panelen niet beïnvloedt. Dus als één paneel in de schaduw ligt, past de optimiser de spanning aan zodat deze het vermogen van de andere panelen in de zon niet vermindert. Daar is een kleine motor voor en die maakt deel uit van de paneelaansluiting.
  • Wat is het doel van een micro-omvormer?
    Een micro-omvormer voert dezelfde taak uit als een traditionele omvormer door de gelijkstroom (DC) van de zonnepanelen om te zetten in wisselstroom (AC). Het verschil is dat deze direct op elk paneel is geplaatst, waardoor er geen centrale omvormer nodig is. Elk paneel is uitgerust met een micro-omvormer, waardoor de kosten worden geoptimaliseerd doordat elke eenheid het maximale vermogen kan onttrekken op basis van de helderheid van de zon. vs 1 grote omvormer = 10 x de prijs van een kleine micro-omvormer Het vermogen van een zonnepaneel hangt af van de blootstelling aan de zon, dus een paneel in de schaduw zal minder produceren. De micro-omvormer maximaliseert echter het vermogen voor de hoeveelheid ontvangen licht, waardoor er geen centrale omvormer nodig is. Deze oplossing is vooral praktisch voor kleinschalige installaties, omdat in tegenstelling tot een gecentraliseerde omvormer, die meerdere panelen nodig heeft om te werken, micro-omvormers theoretisch een installatie met één paneel mogelijk maken. Het is echter belangrijk om op te merken dat, Hoewel micro-omvormers meer flexibiliteit bieden, garanderen ze niet noodzakelijk lagere kosten. In het geval van een probleem met een micro-omvormer, de ingreep vereist dat het zonnepaneel wordt gedemonteerd, wat minder praktisch kan zijn dan de gemakkelijke toegang tot een gecentraliseerde omvormer in een kelder, vooral bij grootschalige installaties met veel panelen.
prestaties
Zie de prestaties

a

Uw installatie in 7 stappen

  • 01
    OFFERTE AANVRAGEN

    Een van onze experts neemt contact met je op om de beste oplossing voor jouw behoeften en jouw huis te bespreken. Op je verzoek sturen we je gratis en vrijblijvend een gedetailleerde offerte voor je toekomstige installatie.

  • 02
    U HEBT DE BESLISSING GENOMEN

    Je bent klaar om je eigen elektriciteit te produceren en te investeren in fotovoltaïsche energie! Je stuurt de ondertekende offerte naar ons terug. We bereiden je administratieve dossier voor en je project kan beginnen.

  • 03
    TECHNISCHE VALIDATIE

    Na betaling van de eerste termijn (20%) maken we een afspraak met je om een technische inspectie uit te voeren. Tijdens dit bezoek worden alle belangrijke punten (dakbedekking, elektriciteit, indeling van het gebouw) in detail geanalyseerd om een optimale installatie te garanderen. Op basis van deze informatie stellen we het definitieve lay-outschema voor je installatie op.

  • 04
    INSTALLATIE

    Het is D-Day! Nadat we een datum met je hebben afgesproken, installeert ons technisch team je fotovoltaïsche systeem. De installatie neemt 1 tot 2 dagen in beslag, afhankelijk van de grootte van je systeem.

  • 05
    ELEKTRISCHE ONTVANGST

    We geven opdracht voor en zien toe op de elektrische goedkeuring van je installatie door een erkend keuringsorganisme (inbegrepen in de offerte). Dit is verplicht.

  • 06
    UW INSTALLATIE REGISTREREN

    Zodra we het acceptatiedocument in handen hebben, bereiden we het administratieve dossier voor om je installatie te registreren bij je GDR (elke regio heeft zijn eigen Network Manager).

  • 07
    UW INSTALLATIE IS OPERATIONEEL

    Nu kun je je eigen elektriciteit opwekken!

Fase 04 in 5 punten: van het beveiligen en voorbereiden van de locatie tot de elektrische installatie.

Uw app

Houd altijd controle over je installatie dankzij je mobiele bewakingsapplicatie.

  • Bewaak uw productie in realtime
  • Krijg een globaal overzicht van uw productie over de gehele levensduur van uw faciliteit
  • Een productieprobleem? De status van je UPS controleren en detecteren of er een probleem is

Je omvormer is meer dan een elektronisch onderdeel, het is het brein van je installatie. Het regelt je fotovoltaïsche panelen in realtime om altijd maximale energie te produceren. Dankzij de mobiele app (gratis geleverd bij je systeem) kun je de output van je systeem altijd in de gaten houden.

Meer informatie van onze partners:

mySolarEdge / Video Zonnige plaatsen / Video

Vraag ons om een offerte voor een kant-en-klare fotovoltaïsche installatie!

7 redenen om voor Soltis te kiezen

  • + Meer dan 15 jaar ervaring
  • Al 6.500 projecten voltooid in privéwoningen
  • Inventarisatie van uw behoeften door onze experts, gratis en vrijblijvend
  • Een Belgische KMO op mensenmaat, met gepersonaliseerd contact van A tot Z
  • 10 jaar garantie op de waterdichtheid van uw dak in verband met de installatie van de panelen
  • Expertise in het kiezen van de beste technische oplossingen
  • Volledig beheer van administratieve procedures

Heb je nog vragen?

Raadpleeg onze FAQ of neem online contact met ons op

andere diensten

diensten voor Particulieren



Thermodynamische ketel

Warmtepompen

Batterij

Integreer je productie met je consumptie

Elektrisch laadstation

Intégrez votre production avec votre consommation

Home isolatie

Améliorez les performances énergétiques de votre habitation

Certifications