Home > News > Interview met Aurélie Cuvelier (Turbel)

Interview met Aurélie Cuvelier (Turbel)

"Je krijgt het gevoel dat dit gespecialiseerde ondernemers zijn".

Turbel is een in 1986 opgericht Brussels bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en distributie van etiketten en kantoorbenodigdheden. Na de installatie van fotovoltaïsche panelen in 2014 hebben ze besloten om in 2019 een beroep te doen op Soltis voor hun overgang naar LED en in 2020 voor de voltooiing van de bestaande fotovoltaïsche installatie. Aurélie Cuvelier, CEO van Turbel, was zo vriendelijk ons te ontmoeten om te praten over de installaties die samen met Soltis zijn uitgevoerd.

Hoe heb je Soltis leren kennen?

A.C: We werden in 2012 spontaan en proactief benaderd over het zonnepanelenproject.

Voor welke dienst(en) heeft u Soltis gebruikt?

A.C: Voor fotovoltaïsche panelen in 2014 die Soltis financierde via het systeem van derden-investeerders. Dan in 2019 voor LED-verlichting in de hal en het magazijn. Om de bestaande fotovoltaïsche installatie te voltooien, deden we in 2020 opnieuw een beroep op Soltis om carports te installeren en panelen op het dak te plaatsen.

Wat overtuigde je om met Soltis samen te werken?

A.C: We dachten er al over om te investeren in groene energie (we hadden ook aan windenergie gedacht, maar dat was niet mogelijk vanwege de nabijheid van het vliegveld), dus we waren in principe voor het fotovoltaïsche project. En omdat we een productiebedrijf zijn, hebben onze machines veel energie nodig.

Wat ons echt overtuigde was de externe investeerder .

Waarom heb je gekozen voor het systeem van derden-investeerders en wat zijn de voordelen?

A.C : We vonden dit erg praktisch, zodat we onze kredietlijnen niet hoefden te besteden aan een activiteit buiten onze kernactiviteiten. Bovendien konden we zo de administratieve kosten die gepaard gaan met de financiering van een dergelijke installatie uitbesteden.

Welk percentage van uw verbruik dekte de productie van de eerste installatie?

A.C : De eerste installatie dekte ongeveer 1/3 van ons elektriciteitsverbruik.

Onze jaarlijkse rekeningen bedragen ongeveer 250.000 kWh. Er moet worden opgemerkt dat elk jaar 50.000 kWh wordt teruggevoed naar het elektriciteitsnet, omdat dit elektriciteit is die wordt geproduceerd wanneer de machines niet draaien (bijvoorbeeld in het weekend). Kortom, ons totale jaarlijkse verbruik is ongeveer 250.000 kWh, waarvan 100.000 kWh uit eigenverbruik.

Waarom zijn er in 2020 zonnepanelen toegevoegd?

A.C : Je moet weten dat 'groen' bij Turbel een van onze waarden is, dus we wilden onze ecologische voetafdruk nog verder verkleinen. Bovendien verbruiken we door onze activiteiten veel elektriciteit, dus het was logisch om extra panelen te installeren.

Als onderdeel van onze inzet voor het milieu zijn we van plan om in de toekomst oplaadpunten voor elektrische auto's te installeren.

Waarom overstappen op LED?

A.C : Ten eerste omdat de meeste neonlichten aan het verdwijnen waren (ze dateerden van 2005). Bovendien biedt LED-technologie een betere lichtopbrengst voor de machines, en ons bedrijf vereist licht van hoge kwaliteit: maximale lichtopbrengst is nodig tijdens het afdrukken voor kleurcontrole.

Door LED's te installeren wilden we ook onze energievoetafdruk verkleinen.

Ben je tevreden over de LED-installatie? Heb je het verschil gemerkt op je elektriciteitsrekening?

A.C : Dat weten we niet precies omdat de elektriciteitsrekening slechts een deel van het elektriciteitsverbruik weergeeft. Dat gezegd hebbende, LED's hebben een lange levensduur en de kwaliteit en efficiëntie van LED lampen zijn veel beter dan die van neon.

Hoe verliep de installatie en communicatie met Soltis?

A.C : Er was een kleine wachttijd voor de installatie, maar verder is de klantenservice snel en efficiënt.

Waarom zou u Soltis in een paar woorden aanbevelen?

A.C : Voor het systeem van de derde-investeerder, wat een geweldig plan is als je je elektriciteitsverbruik wilt verminderen zonder de administratieve rompslomp.

Bovendien is Soltis een Belgische KMO en we vinden het belangrijk om lokale spelers te ondersteunen.

Tot slot voor de relatie en follow-up met Christophe Jonlet en Philippe Rochez. Je krijgt het gevoel dat dit gespecialiseerde aannemers zijn en dat hun werk van hoge kwaliteit is.

Ontdek de resultaten van onze installaties op Turbel

Geïnteresseerd in het installeren van zonnepanelen of LED's? Contacteer ons !

Geïnteresseerd?
  • Ik ben een individu
  • Ik ben een bedrijf
Contact